Nowoczesna kuchnia polska i europejska

Zakąski do alkoholu

  • Nożki wieprzowe
    32.00 zł
    z musem chrzanowym i keczupem z palonej cebuli
  • Prasowany boczek
    32.00 zł
    z popcornem z kaszy gryczanej i musem jabłkowym

Przystawki

  • Tatar z polędwicy wołowej
    77.00 zł
    z oliwą aromatyzowaną węglem drzewnym na życzenie (siekany przy gościu)
  • Tradycyjne polskie pierogi z mięsem wołowym
    44.00 zł
    z okrasą ze słoninki
  • Carpaccio z jelenia
    76.00 zł
    z serem Emilgrana i marynowanymi borowikami
  • Krewetki w winno-maślanej emulsji
    68.00 zł
    z grillowaną chałką
  • Ceviche z halibuta
    68.00 zł
    z avokado
  • Grasica cielęca z chrupiącymi borowikami
    64.00 zł
    w brandy
  • Foie gras z sosem wiśniowym
    91.00 zł
    na chrupiącej chałce oraz chutney z pistacji
  • Ceviche z melona
    45.00 zł
    z avokado
  • Burrata z marynowaną dynią
    64.00 zł
    z rukolą i musem z orzecha laskowego
  • Szparagi z sadzonym jajkiem przepiórczym
    62.00 zł
    z chipsem z szynki parmeńskiej, serem Emilgrana oraz sosem holenderskim
  • Grzyby z patelni w śmietanie ze szczypiorkiem
    55.00 zł
    (zapytaj obsługę o nazwę grzybów)

Zupy

  • Żurek z borowikami i puree ze skwarkami
    41.00 zł
  • Chłodnik litewski z jajkiem
    34.00 zł
  • Zupa rakowa z oliwą koperkową lub szczypiorkową
    67.00 zł
  • Zupa szczawiowa z jajkiem
    34.00 zł

Sałaty

  • Sałata Cezar
    69.00 zł
    z krewetkami, jajkiem w koszulce, szynką parmeńską, pomidorkami cherry i grzankami
  • Sałata z serem „pijana koza”
    67.00 zł
    z burakiem marynowanym, prażonymi orzechami nerkowca, winogronami i sosem vinaigrette

Dania główne

  • Kaczka pieczona
    112.00 zł
    z flambirowanymi jabłkami, puree ziemniaczanym, sosem z granata (serwowana przy gosciu od godziny 18)
  • Grillowane kotleciki jagnięce
    183.00 zł
    z puree ziemniaczanym, fasolką szparagową, boczniakami, młodą dymką, sosem rozmarynowym / 250g
  • Bryzol z polędwicy wołowej
    134.00 zł
    ze smażonymi borowikami i młodą dymką z pieczonymi ziemniaczkami francuskimi w ziołach, glazurowanymi buraczkami
  • Polędwiczki cielęce
    125.00 zł
    z sosem tuńczykowym, z kluskami kładzionymi, marchewką z imbirem i porem
  • Okoń morski
    137.00 zł
    z warzywami w emulsji winno-maślanej z puree ziemniaczanym i sałatą vinegrette
  • Konfitowane udo gęsi
    143.00 zł
    z pieczonymi ziemniaczkami francuskimi w ziołach i glazurowanymi buraczkami
  • Ogon wołowy
    138.00 zł
    podawany z masłem ze szpinku kostnego, pieczonymi ziemniakami w soli i warzywamy korzeniowymi w sosie worcester

Żebra wołowe wolno pieczone/800g

(2 dodatkowe sosy do wyboru)
  • Żebra w sosie grzybowym
    153.00 zł
    z pieczonymi francuskimi ziemniaczkami w ziołach, smażonymi borowikami, glazurowanymi buraczkami, konfiturą z czerwonej cebuli
  • Żebra w sosie ze śliwki wegierki i wędzonej gruszki
    153.00 zł
    z puree ziemniaczanym, smażoną sliwką, fasolką szparagową, konfiturą z czerwonej cebuli

Żeberka wieprzowe wolno pieczone/600g

(2 dodatkowe sosy do wyboru)
  • Żeberka BBQ
    124.00 zł
    podawane z frytkami z batatów i pak choi z orzechem laskowym

Steki z wołowiny rasy Black Angus sezonowanej na sucho min. 27 dni

(podawane z 3 sosami: Porto, serowym, pieprzowym)
  • Polędwica z byka
    194.00 zł
    podawana z pieczonym tukiem, gratin ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette / 200g
  • Antrykot z jałówki
    217.00 zł
    podawany z frytkami z batatów, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette / 300g
  • T-BONE
    252.00 zł
    z pieczonymi francuskimi ziemniaczkami w ziołach, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette / 650g
  • Tomhawk
    517.00 zł
    podawany z frytkami z batatów, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette vinaigrette / 1,2kg (serwowany przy gościu)
  • New York Wagyu
    803.00 zł
    z puree ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette / 300g

Burgery

  • Burger BBQ
    85.00/131.00 zł
    200g/400g sezonowanej wołowiny Black Angus, podawany ser mimolette, bekon, świeża czerwona cebula, sadzone jajko i sałata
  • Burger Rzeźnika
    85.00/131.00 zł
    200g/400g sezonowanej wołowiny Black Angus, podawany ser Halloumi, konfitura z czerwonej cebuli, rukola i sos rzeźnika
  • Burger wegetariański
    74.00 zł
    z grillowanym serem halloumi, szparagami, roszponką i sosem rzeźnika

Sosy

  • BBQ
  • Rzeźnika
  • Grzybowy
  • Śliwkowy na gruszce wedzonej
  • Pikantno-brzoskwiniowy
  • Serowy na bazie taleggio i gorgonzola
  • Pieprzowy
  • Porto
  • Rozmarynowy

Desery

  • Desery – zapytaj kelnera
    34.00 zł

Doliczamy 10% do rachunku od czterech osób. Pozycje i ceny menu mogą się nieznacznie różnić w zależności od sezonu.