Nowoczesna kuchnia polska i europejska

Przystawki

  • Tatar z polędwicy wołowej
    77.00 zł
    z oliwą aromatyzowaną węglem drzewnym na życzenie (siekany przy gościu)
  • Carpaccio z jelenia
    76.00 zł
    z serem Emilgrana i marynowanymi borowikami
  • Foie gras z sosem wiśniowym
    109.00 zł
    na chrupiącej chałce oraz chutney z pistacji
  • Grasica cielęca z chrupiącymi borowikami
    64.00 zł
    w brandy
  • Tradycyjne polskie pierogi z mięsem wołowym
    44.00 zł
    z okrasą ze słoninki
  • Sashimi z tuńczyka
    79.00 zł
    z delikatnie pikantną salsa mango-ananas z kolendrą i cebulką, sos cytrusowy
  • Krewetki w winno-maślanej emulsji
    68.00 zł
    z grillowaną chałką
  • Ceviche z halibuta
    68.00 zł
    z avokado
  • Ceviche z melona
    45.00 zł
    z avokado
  • Zapiekany ser pleśniowy
    69.00 zł
    podawany z kandyzowanymi daktylami i pomarańczą flambirowanymi na cointreau oraz chrupiącą bagietką czosnkową

Zupy

  • Żurek
    43.00 zł
    z borowikami i puree ze skwarkami
  • Barszcz czerwony zabielany
    34.00 zł
    z jajkiem poche i puree ziemniaczanym z cebulą
  • Rosół z gęsiny
    40.00 zł
    z pielmieniami z baraniną
  • Zupa a’la bouillabaisse
    86.00 zł
    z mulami, krewetkami i sandaczem
  • Consomme z suma
    69.00 zł
    podawane z kawałkiem smażonej ryby i puree cytrynowym

Sałaty

  • Sałata Cezar
    69.00 zł
    z krewetkami, jajkiem w koszulce, szynką parmeńską, pomidorkami cherry i grzankami
  • Sałata z serem „pijana koza”
    67.00 zł
    z burakiem marynowanym, prażonymi orzechami nerkowca, winogronami i sosem vinaigrette

Dania główne

  • Kaczka pieczona
    112.00 zł
    z flambirowanymi jabłkami, puree ziemniaczanym, modrą kapustą i sosem z granata (serwowana przy gościu od godziny 18)
  • Grillowane kotleciki jagnięce
    183.00 zł
    z puree ziemniaczanym, fasolka szparagową, boczniakami, młodą dymką 250g
  • Smażony śledź holenderski
    112.00 zł
    z blanszowanym selerem naciowym na maśle i puree ziemniaczanym z cebulą i szczypiorkiem
  • Bryzol z polędwicy wołowej
    134.00 zł
    podawany ze smażonymi borowikami, mmłodą dymką, pieczonymi ziemniaczkami francuskimi
  • Ogon wołowy
    138.00 zł
    podawany z masłem ze szpiku kostnego, pieczonymi ziemniakami w soli i warzywami korzeniowymi w sosie Worcestershire
  • Okoń morski
    137.00 zł
    z warzywami w emulsji winno-maślanej, z puree ziemniaczanym i mixem sałat z sosem vinegrette
  • Konfitowane udo gęsi
    143.00 zł
    z pieczonymi ziemniaczkami francuskimi w ziołach i glazurowanymi buraczkami

Żebra wołowe wolno pieczone/800g

  • Żebra w sosie grzybowym
    173.00 zł
    z pieczonymi francuskimi ziemniaczkami w ziołach, smażonymi borowikami, glazurowanymi buraczkami, konfiturą z czerwonej cebuli
  • Żebra w sosie ze śliwki wegierki i wędzonej gruszki
    173.00 zł
    z puree ziemniaczanym, smażoną sliwką, fasolką szparagową, konfiturą z czerwonej cebuli

Żeberka wieprzowe wolno pieczone/600g

  • Żeberka BBQ
    134.00 zł
    podawane z frytkami z batatów oraz pak choi z orzechami laskowymi

Steki z wołowiny rasy Black Angus sezonowanej na sucho min. 27 dni

(podawane z 3 sosami: serowym, pieprzowym, rzeźnika)
  • Polędwica z byka
    194.00 zł
    podawana z pieczonym tukiem, gratin ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, sałat z sosem vinaigrette / 200g
  • Polędwica z byka
    244.00 zł
    podawana z foie gras, pieczonym tukiem, gratin ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, sałat z sosem vinaigrette / 200g
  • Polędwica z byka
    284.00 zł
    podawana z foie gras, carpaccio z trufli, pieczonym tukiem, gratin ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 200g
  • Antrykot z polskiej jałówki
    219.00 zł
    podawany z frytkami z batatów, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 300g
  • Antrykot z argentyńskiej wołowiny
    239.00 zł
    sezonowanej na mokro 60 dni z puree ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 300g
  • Rostbef z argentyńskiej wołowiny
    229.00 zł
    sezonowanej na mokro 60 dni z pieczonymi francuskimi ziemniaczkami w ziołach, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 400g
  • T-BONE
    252.00 zł
    z pieczonymi francuskimi ziemniakami w ziołach, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 650g
  • Tomhawk
    517.00 zł
    podawany z frytkami z batatów, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette vinaigrette / 1,2kg (serwowany przy gościu)
  • New York Wagyu
    803.00 zł
    z puree ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 300g

Burgery

  • Burger BBQ
    85.00/131.00 zł
    200g / 400g sezonowanej wołowiny Black Angus podawany z bekonem, świeżą czerwoną cebulą, sadzonym jajkiem, sałatą, sosem BBQ oraz polewany serem Raclette przy gościu
  • Burger Rzeźnika
    85.00/131.00 zł
    200g / 400g sezonowanej wołowiny Black Angus, podawany z konfiturą z czerwonej cebuli, rukolą, sos rzeźnika polewany serem Raclette przy gościu
  • Burger wegetariański
    74.00 zł
    z grillowanym serem Halloumi, jajkiem w koszulce, roszponką, konfiturą z czerwonej cebuli i sosem rzeźnika

Sosy

  • Rzeźnika
  • Pieprzowy
  • Grzybowy
  • BBQ
  • Śliwkowy na gruszce wędzonej
  • Serowy na bazie taleggio i gorgonzola
  • Pikantno-brzoskwiniowy

Desery

  • Desery – zapytaj kelnera
    34.00 zł

Doliczamy 10% do rachunku od czterech osób. Pozycje i ceny menu mogą się nieznacznie różnić w zależności od sezonu.