Zakąski do alkoholu
>
-
Nożki wieprzowe
32.00 zł
z musem chrzanowym i keczupem z palonej cebuli
-
Prasowany boczek
32.00 zł
z popcornem z kaszy gryczanej i musem jabłkowym
Przystawki
>
-
Tatar z polędwicy wołowej
77.00 zł
z oliwą aromatyzowaną węglem drzewnym na życzenie (siekany przy gościu)
-
Tradycyjne polskie pierogi z mięsem wołowym
44.00 zł
z okrasą ze słoninki
-
Carpaccio z jelenia
76.00 zł
z serem Emilgrana i marynowanymi borowikami
-
Krewetki w winno-maślanej emulsji
68.00 zł
z grillowaną chałką
-
Ceviche z halibuta
68.00 zł
z avokado
-
Grasica cielęca z chrupiącymi borowikami
64.00 zł
w brandy
-
Foie gras z sosem wiśniowym
91.00 zł
na chrupiącej chałce oraz chutney z pistacji
-
Ceviche z melona
45.00 zł
z avokado
-
Burrata z marynowaną dynią
64.00 zł
z rukolą i musem z orzecha laskowego
-
Szparagi z sadzonym jajkiem przepiórczym
62.00 zł
z chipsem z szynki parmeńskiej, serem Emilgrana oraz sosem holenderskim
-
Grzyby z patelni w śmietanie ze szczypiorkiem
55.00 zł
(zapytaj obsługę o nazwę grzybów)
Zupy
>
-
Żurek z borowikami i puree ze skwarkami
41.00 zł
-
Chłodnik litewski z jajkiem
34.00 zł
-
Zupa rakowa z oliwą koperkową lub szczypiorkową
67.00 zł
-
Zupa szczawiowa z jajkiem
34.00 zł
Sałaty
>
-
Sałata Cezar
69.00 zł
z krewetkami, jajkiem w koszulce, szynką parmeńską, pomidorkami cherry i grzankami
-
Sałata z serem „pijana koza”
67.00 zł
z burakiem marynowanym, prażonymi orzechami nerkowca, winogronami i sosem vinaigrette
Dania główne
>
-
Kaczka pieczona
112.00 zł
z flambirowanymi jabłkami, puree ziemniaczanym, sosem z granata (serwowana przy gosciu od godziny 18)
-
Grillowane kotleciki jagnięce
183.00 zł
z puree ziemniaczanym, fasolką szparagową, boczniakami, młodą dymką, sosem rozmarynowym / 250g
-
Bryzol z polędwicy wołowej
134.00 zł
ze smażonymi borowikami i młodą dymką z pieczonymi ziemniaczkami francuskimi w ziołach, glazurowanymi buraczkami
-
Polędwiczki cielęce
125.00 zł
z sosem tuńczykowym, z kluskami kładzionymi, marchewką z imbirem i porem
-
Okoń morski
137.00 zł
z warzywami w emulsji winno-maślanej z puree ziemniaczanym i sałatą vinegrette
-
Konfitowane udo gęsi
143.00 zł
z pieczonymi ziemniaczkami francuskimi w ziołach i glazurowanymi buraczkami
-
Ogon wołowy
138.00 zł
podawany z masłem ze szpinku kostnego, pieczonymi ziemniakami w soli i warzywamy korzeniowymi w sosie worcester
Żebra wołowe wolno pieczone/800g
(2 dodatkowe sosy do wyboru) (2 dodatkowe sosy do wyboru)>
-
Żebra w sosie grzybowym
153.00 zł
z pieczonymi francuskimi ziemniaczkami w ziołach, smażonymi borowikami, glazurowanymi buraczkami, konfiturą z czerwonej cebuli
-
Żebra w sosie ze śliwki wegierki i wędzonej gruszki
153.00 zł
z puree ziemniaczanym, smażoną sliwką, fasolką szparagową, konfiturą z czerwonej cebuli
Żeberka wieprzowe wolno pieczone/600g
(2 dodatkowe sosy do wyboru) (2 dodatkowe sosy do wyboru)>
-
Żeberka BBQ
124.00 zł
podawane z frytkami z batatów i pak choi z orzechem laskowym
Steki z wołowiny rasy Black Angus sezonowanej na sucho min. 27 dni
(podawane z 3 sosami: Porto, serowym, pieprzowym) (podawane z 3 sosami: Porto, serowym, pieprzowym)>
-
Polędwica z byka
194.00 zł
podawana z pieczonym tukiem, gratin ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette / 200g
-
Antrykot z jałówki
217.00 zł
podawany z frytkami z batatów, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette / 300g
-
T-BONE
252.00 zł
z pieczonymi francuskimi ziemniaczkami w ziołach, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette / 650g
-
Tomhawk
517.00 zł
podawany z frytkami z batatów, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette vinaigrette / 1,2kg (serwowany przy gościu)
-
New York Wagyu
803.00 zł
z puree ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette / 300g
Burgery
>
-
Burger BBQ
85.00/131.00 zł
200g/400g sezonowanej wołowiny Black Angus, podawany ser mimolette, bekon, świeża czerwona cebula, sadzone jajko i sałata
-
Burger Rzeźnika
85.00/131.00 zł
200g/400g sezonowanej wołowiny Black Angus, podawany ser Halloumi, konfitura z czerwonej cebuli, rukola i sos rzeźnika
-
Burger wegetariański
74.00 zł
z grillowanym serem halloumi, szparagami, roszponką i sosem rzeźnika
Sosy
>
-
BBQ
-
Rzeźnika
-
Grzybowy
-
Śliwkowy na gruszce wedzonej
-
Pikantno-brzoskwiniowy
-
Serowy na bazie taleggio i gorgonzola
-
Pieprzowy
-
Porto
-
Rozmarynowy
Desery
>
-
Desery – zapytaj kelnera
34.00 zł