Przystawki
>
-
Tatar z polędwicy wołowej
77.00 zł
z oliwą aromatyzowaną węglem drzewnym na życzenie (siekany przy gościu)
-
Carpaccio z jelenia
76.00 zł
z serem Emilgrana i marynowanymi borowikami
-
Foie gras z sosem wiśniowym
109.00 zł
na chrupiącej chałce oraz chutney z pistacji
-
Grasica cielęca z chrupiącymi borowikami
64.00 zł
w brandy
-
Tradycyjne polskie pierogi z mięsem wołowym
44.00 zł
z okrasą ze słoninki
-
Sashimi z tuńczyka
79.00 zł
z delikatnie pikantną salsa mango-ananas z kolendrą i cebulką, sos cytrusowy
-
Krewetki w winno-maślanej emulsji
68.00 zł
z grillowaną chałką
-
Ceviche z halibuta
68.00 zł
z avokado
-
Ceviche z melona
45.00 zł
z avokado
-
Zapiekany ser pleśniowy
69.00 zł
podawany z kandyzowanymi daktylami i pomarańczą flambirowanymi na cointreau oraz chrupiącą bagietką czosnkową
Zupy
>
-
Żurek
43.00 zł
z borowikami i puree ze skwarkami
-
Barszcz czerwony zabielany
34.00 zł
z jajkiem poche i puree ziemniaczanym z cebulą
-
Rosół z gęsiny
40.00 zł
z pielmieniami z baraniną
-
Zupa a’la bouillabaisse
86.00 zł
z mulami, krewetkami i sandaczem
-
Consomme z suma
69.00 zł
podawane z kawałkiem smażonej ryby i puree cytrynowym
Sałaty
>
-
Sałata Cezar
69.00 zł
z krewetkami, jajkiem w koszulce, szynką parmeńską, pomidorkami cherry i grzankami
-
Sałata z serem „pijana koza”
67.00 zł
z burakiem marynowanym, prażonymi orzechami nerkowca, winogronami i sosem vinaigrette
Dania główne
>
-
Kaczka pieczona
112.00 zł
z flambirowanymi jabłkami, puree ziemniaczanym, modrą kapustą i sosem z granata (serwowana przy gościu od godziny 18)
-
Grillowane kotleciki jagnięce
183.00 zł
z puree ziemniaczanym, fasolka szparagową, boczniakami, młodą dymką 250g
-
Smażony śledź holenderski
112.00 zł
z blanszowanym selerem naciowym na maśle i puree ziemniaczanym z cebulą i szczypiorkiem
-
Bryzol z polędwicy wołowej
134.00 zł
podawany ze smażonymi borowikami, mmłodą dymką, pieczonymi ziemniaczkami francuskimi
-
Ogon wołowy
138.00 zł
podawany z masłem ze szpiku kostnego, pieczonymi ziemniakami w soli i warzywami korzeniowymi w sosie Worcestershire
-
Okoń morski
137.00 zł
z warzywami w emulsji winno-maślanej, z puree ziemniaczanym i mixem sałat z sosem vinegrette
-
Konfitowane udo gęsi
143.00 zł
z pieczonymi ziemniaczkami francuskimi w ziołach i glazurowanymi buraczkami
Żebra wołowe wolno pieczone/800g
>
-
Żebra w sosie grzybowym
173.00 zł
z pieczonymi francuskimi ziemniaczkami w ziołach, smażonymi borowikami, glazurowanymi buraczkami, konfiturą z czerwonej cebuli
-
Żebra w sosie ze śliwki wegierki i wędzonej gruszki
173.00 zł
z puree ziemniaczanym, smażoną sliwką, fasolką szparagową, konfiturą z czerwonej cebuli
Żeberka wieprzowe wolno pieczone/600g
>
-
Żeberka BBQ
134.00 zł
podawane z frytkami z batatów oraz pak choi z orzechami laskowymi
Steki z wołowiny rasy Black Angus sezonowanej na sucho min. 27 dni
(podawane z 3 sosami: serowym, pieprzowym, rzeźnika) (podawane z 3 sosami: serowym, pieprzowym, rzeźnika)>
-
Polędwica z byka
194.00 zł
podawana z pieczonym tukiem, gratin ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, sałat z sosem vinaigrette / 200g
-
Polędwica z byka
244.00 zł
podawana z foie gras, pieczonym tukiem, gratin ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, sałat z sosem vinaigrette / 200g
-
Polędwica z byka
284.00 zł
podawana z foie gras, carpaccio z trufli, pieczonym tukiem, gratin ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 200g
-
Antrykot z polskiej jałówki
219.00 zł
podawany z frytkami z batatów, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 300g
-
Antrykot z argentyńskiej wołowiny
239.00 zł
sezonowanej na mokro 60 dni z puree ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 300g
-
Rostbef z argentyńskiej wołowiny
229.00 zł
sezonowanej na mokro 60 dni z pieczonymi francuskimi ziemniaczkami w ziołach, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 400g
-
T-BONE
252.00 zł
z pieczonymi francuskimi ziemniakami w ziołach, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 650g
-
Tomhawk
517.00 zł
podawany z frytkami z batatów, boczniakami, młodą dymką, mixem sałat z sosem vinaigrette vinaigrette / 1,2kg (serwowany przy gościu)
-
New York Wagyu
803.00 zł
z puree ziemniaczanym, boczniakami, młodą dymką, sałatą z sosem vinaigrette / 300g
Burgery
>
-
Burger BBQ
85.00/131.00 zł
200g / 400g sezonowanej wołowiny Black Angus podawany z bekonem, świeżą czerwoną cebulą, sadzonym jajkiem, sałatą, sosem BBQ oraz polewany serem Raclette przy gościu
-
Burger Rzeźnika
85.00/131.00 zł
200g / 400g sezonowanej wołowiny Black Angus, podawany z konfiturą z czerwonej cebuli, rukolą, sos rzeźnika polewany serem Raclette przy gościu
-
Burger wegetariański
74.00 zł
z grillowanym serem Halloumi, jajkiem w koszulce, roszponką, konfiturą z czerwonej cebuli i sosem rzeźnika
Sosy
>
-
Rzeźnika
-
Pieprzowy
-
Grzybowy
-
BBQ
-
Śliwkowy na gruszce wędzonej
-
Serowy na bazie taleggio i gorgonzola
-
Pikantno-brzoskwiniowy
Desery
>
-
Desery – zapytaj kelnera
34.00 zł